De ce articolele de 3 minute?

  • by

După cum spuneam într-un articol anterior, unul din lucrurile care mă definesc este acela de multipotential. Îmi place să învăț, însă la cât conținut și la câte informații am acces, parcă simt că nu am timp să citesc totul. Când văd articole de 10-15 minute simt cum îmi crește pulsul. Știu și sunt conștient că, pentru a merge în profunzime cu multe lucruri, ai nevoie de timp mai mare în care să explici lucrurile și să o iei pas cu pas. Sunt total de acord și câteodată mă pierd în articole de 40-50 de minute. Dar până să ajung acolo, vreau să decid dacă mă interesează sau nu acel lucru.

Din acest motiv îmi propun ca articolele pe care le scriu să poată fi cuprinse într-o citire de 3 minute. Dacă vei fi interesat de subiect și vei vrea să îl aprofundezi, cu siguranță vei găsi destule resurse pe internet ca să faci acest lucru. Sau îmi poți scrie și cu mare drag împărtășesc resursele la care am eu acces. Dar până acolo îmi doresc să ai parte (și în speță eu mi-aș fi dorit să am parte de la alții) de pastile de învățare care să cuprindă esența conceptului.

Vreau să plantez semințe în capul oamenilor care decid să petreacă cele 3 aproximativ minute pe articol. O parte dintre ele va ateriza pe un teren neroditor și se vor pierde. O parte va ateriza pe un teren mai greu fertil, dar care vor încolți la momentul potrivit. Dar și mai tare mă bucur de cele care vor ateriza pe teren super fertil, la momentul potrivit și care vor produce o super recoltă. Acele semințe, când aflu de ele de la oameni, îmi dau energie să fac ceea ce fac. Îmi dau energie pentru schimbarea pe care îmi doresc să o produc în România. Să fie spre folosul nostru, al tuturor.

Și un alt motiv pragmatic pentru cele 3 minute vine din zona de taskuri. Lucrurile care durează mai puțin de 3 minute — este important să le facem atunci când apar. Din acest motiv îmi doresc să nu îți cresc numărul de taburi deschise în browser (care apoi să îți îngreuneze calculatorul și psihicul pentru că mai ai încă ceva de citit – eu cel puțin așa sunt). Vreau să îl poți scana rapid și să îți vezi mai departe de ziua ta frumoasă, plin de energie și cu o nouă informație la purtător care să te ajute în viață sau în conversațiile cu alți oameni. 

Un altfel de newsletter

Semințele de care vorbesc mai sus le pun în newsletterul pe care îl trimit de două ori pe lună. Îți voi trimite tot felul de materiale care îmi doresc să te inspire în activitatea ta zilnică. Citește mai multe despre Un alt fel de newsletter.