Despre tabăra de supraviețuire – partea 1

  • by

Despre tabăra de supraviețuire – partea 1

Am tot primit întrebări despre cum a fost în tabăra de supraviețuire, ce mi-a plăcut, ce am învățat, ce am experimentat, cât de greu a fost și muuulte altele 🙂

Am tot povestit în diferite contexte dar mi-am făcut timp să și scriu despre asta. De acum o să trimit doar linkul, haha 🙂

În primul rând, aceasta tabără mi-a fost recomandata și mie (mulțumesc, Laszlo!) așa că am mers pe surse de încredere.

Tabăra a durat 10 zile și împărțită în 2 bucăți: teorie și practică.

Primele 4 zile au fost de training și am început cu a învăța să facem noduri (lucru care s-a dovedit foarte, foarte de folos! Trebuie să-mi cumpăr și eu o cordelină). Prima zi a fost de acomodare, cunoaștere între noi și noduri simple. Partea asta cu nodurile am tot exersat și învățat diferite tehnici, în funcție de context. 

Ziua 2 am învățat să ne orientăm pe harta și să folosim busola. Totodată, teoria a fost cuplată și cu practică unde am primit o harta a terenului și diferite puncte marcate pe hartă unde trebuia să ajungem folosind harta și busola. Foarte fain exercițiul unde totodată ai folosești harta și busola dar câteodată ai nevoie să îți asculți și intuiția.

Ziua 3 am învățat despre importanța psihicului într-o situație de supraviețuire și cum să facem focul. Ce nu am menționat este că deși este o tabără de supraviețuire, organizatorii și mare parte din participanți sunt creștini. Astfel am avut și diferite discuții despre creștinism și prezența lui Dumnezeu în viața noastră. Ziua 3 a fost pentru mine mai însemnată din perspectiva discuțiilor pe care le-am avut și a informațiilor primite de la ceilalți oameni. O să enumăr câteva care pentru mine au fost importante:

  • fiecare om este unic și are o misiune proprie și unică pe acest pământ pe care numai el o poate îndeplini. E o discuție mai amplă aici dar înțeleg conceptul din spate
  • pentru fiecare vis pe care îl avem, ne așteaptă în față și o mare provocarre sau problemă pe care să o depășim iar asta e cuplată cu răbdarea, unde eu am dificultăți 🙂
  • credința nu înseamnă doar să crezi că ceva este adevărat ci să te și încreezi în el și că este adevărat (că este o relație de încredere)

Ziua 4 am discutat despre nutriție și importanța celor 7 elemente: apă, proteine, carbohidrați (glucide), lipide, fibre, vitamine, minerale. Pe munte și în situații de supraviețuire este important să vezi cum le obții și să planifici consumul acestora. 

După ce am terminat discuția despre nutriție, am luat prânzul iar după prânz ne-au spus că vom avea un buget de 6 RON pe zi, pentru 5 zile. Adică 30 RON de persoană pentru mâncare. Fiecare echipa avea 8 oameni în echipă și 2 supraveghetori care nu participau activ dar erau cu noi pentru situații limită. Astfel cu 300 RON aveam 5 zile de supraviețuit pe munte 10 oameni. Plus, am primit și provocarea să facem pizza pe munte. Un deliciu

Ne-am făcut lista de alimente…O nebunie ce ne-am cumpărat. O să spun doar atât, la micul dejun am avut musli și finetti.

După masa de prânz, am primit marea veste. Aveam o oră să ne facem bagajele fiindcă plecam pe munte. Era duminica și pe toți ne-a prins descoperiți vestea asta. În fix o oră eram jos (fiindcă altfel eram penalizați). Ne-au dus la un hypermarket unde am avut 45 de minute pentru cumpărături iar apoi a urmat distracția.

Ne-au suit în mașini și ne-au dus până la un punct. Acolo ne-au dat jos din mașini și ne-au legat la ochi. Apoi ne-au urcat înapoi în mașini și am călătorit ca în filmele de acțiune, legați la ochi. Ne-au dus pe munte și acolo ne-au debarcat pe un traseu de munte, nemarcat. Cu harta și busola în mână, trecem la zona practică.

To be continued in articolul următor unde vorbim despre practică 🙂