Antreprenoriat @Genesis

  • by

Antreprenoriat @Genesis

Alături de Liceul Genesis am creat un modul opțional de antreprenoriat pentru elevi. Pe parcursul unui an întreg aceștia se familiarizează cu gândirea antreprenorială, interacționeaza cu antreprenori și construiesc un business ghidat de către antreprenori, trecând prin toate fazele unei afaceri la început de drum: de la observarea oportunității (idea generation), business modelling, dezvoltarea afacerii și product market-fit, customer discovery și interacțiunea efectivă cu clienți până la prezentarea ideii în fața unor investitori.

Gândirea antreprenorială se manifestă la diferite nivele și este un mod prin care privim viața și acționăm. Gândirea antreprenorială este principalul atuu prin care tinerii pot răspunde la provocărilor viitorului. 

Scopul programului: dezvoltarea gândirii și acțiunii antreprenoriale în rândul tinerilor. 

Rezultate urmarite: ajustarea percepției tinerilor privind modul în care se raportează la viața personală, cea profesională sau cea de cetățeni activi. Astfel ei devin mai autonomi și mai pregătiți pentru viață.

Valorile principale la care îi expunem prin gândirea antreprenorială sunt de acțiune, responsabilitate, încredere și etică. 

Abilități desprinse: prin intermediul laboratorului de antreprenoriat, pe lângă valorile menționate mai sus, tinerii vor învăța să observe oportunități, vor lucra în echipa, își vor dezvolta creativitatea și abilitățile de a rezolva probleme, își vor dezvolta gândirea critică, abilitățile de a lua decizii și întelege implicațiile pe care acestea le aduc.

Instrumente de învățare: laboratorul presupune o componentă teoretică de baza, dezvoltată prin activități de învățare experiențială prin care tinerii vor explora, testa și valida ideile pe care le au. De asemenea, vor avea ocazia să interacționeze cu antreprenori, să vada cum aceștia gândesc dar să fie expuși și la afaceri din diferite industrii. 

  1. De ce este important?
  • Tinerii își dezvoltă gândirea antreprenorială prin activități practice și informații de ultimă oră din domeniu
  • Își dezvoltă abilitățile de lucru în echipă și pun în aplicare conceptele învățate alături de colegii lor
  • Vor cunoaște antreprenori aflați în diferite stadii de dezvoltare cu afacerea lor care îi vor inspira și le vor împărtăși din succesele și eșecurile lor
  • Se vor distra participând la activități care le dezvoltă creativitatea și spiritul inovator

Aici găsiți mai multe despre liceu.

Etichete: