Stay on the f* line

  • by

Stay on the f* line

Anul acesta simțeam și l-am luat ca fiind unul de redefinire. Pe multe paliere. Din nefericire au apărut și altele fără să îmi doresc asta, motiv pentru care am avut așa senzația că totul se schimbă în viața mea. De foarte multe ori mă întrebau oamenii cum sunt și răspunsul meu era fix acesta: că îmi redefinesc viața pe multe aspecte. Apoi urmă întrebarea pe ce paliere și mă apucam să le enumăr pe toate: emoțional, profesional, spiritual și financiar. Quite a lot to handle, all at once.

Pe lângă procesele interne, sunt implicat în diferite procese de creștere care ma susțin în călătorie: grupuri suport, terapie, coaching.

Acesta este contextul și am tot zis că vin către mine fiindcă le pot gestiona pe toate. Uneori mai cu viteză, alteori mai de-a bușilea. Mai cad, mă mai ridic. Cu zile în care nu vreau să ma ridic din pat și zile în care bag ca MIG-ul (expresia mea pentru lucrat de dimineață până seara).

Spun toate acestea fiindcă cred că mai sunt și alți oameni acolo care rezonează cu lucrurile prin care trec și simt. Dacă nu pe toate, poate că este cel puțin unul din ele.

O să aleg să pun focus puțin acum pe zona profesională. Sunt antreprenor și activez la granița dintre educație, antreprenoriat și inovație. Cu pălăria de ONG și cea de antreprenor. Experimentez lucruri și idei de business. Anul acesta mi-am propus să îmi adun energiile și focusul către o idee de business care să fie scalabilă la nivel internațional și care să producă impact global. Am tot vorbit despre asta, explorez acum 4 idei în paralel – fiecare cu ritmul ei de dezvoltare. E destul de consumator de energie și timp, mai ales că fac asta în paralel. Nu recomand asta. O fac fiindcă voiam să testez și să văd care sunt lucrurile care se leagă cel mai bine și unde mă simt cel mai bine iar de acolo să mă focusez pe una.

Acesta este subiectul pe care l-am și discutat cu unul din coachi. Că raționamentul meu din spate este că în lumea asta cu multiple posibilități și în care noi avem diferite talente, este important să ne poziționăm acolo unde putem da randamentul cel mai mare. Și cumva ce am ales să văd în jurul meu este că atunci când oamenii și-au ales parcursuri profesionale potrivite pentru ei au înflorit. Și gândul acesta a ghidat explorarea mea și lucrurile pe care le-am făcut. Asta până când am discutat cu coachul meu credința aceasta și care mi-a schimbat optica.

Nu o să insist foarte mult pe discuție ci o să merg la concluzie: că viața are grijă de noi să ne plaseze în contextele unde putem să performăm cel mai bine. Doar să fim deschiși să acceptăm randomness-ul pe care ni-l aduce în acest haos. Că fast track-ul acesta pe care încercăm să îl controlăm cu mintea defapt vine din dorința noastră de a controla lucrurile și nu sunt prea multe lucruri pe care să le controlăm. Viața și deciziile bune le vedem în viață retroactiv și niciodată în perspectivă. În perspectivă putem vedea poate câțiva metri în față dar să te poți poziționa mai multe decât atât e o iluzie. Așa că alege drumul pe care vrei să mergi și ai încredere. Ajustează-ți intenția, mindsetul și treci la acțiune. Făcând lucruri te poziționezi cel mai bine în drumul spre succes, oricare ar fi acela. Apoi ai încredere că viața și oportunitățile te vor ghida.

Momentele dificile și dubiile vor apărea, mai ales când simți că nu se leagă. Când asta se întâmplă, stay in the f* line. Intenție, mindset și acțiune.